Slider

U Odjeljenju se vrše mikrobiološka ispitivanja uzoraka hrane životinjskog porijekla i hrane životinjskog porijekla; kontrola mikrobiološke čistoće površina i pribora za pripremu hrane; kontrola u proizvodnim objektima za klanje životinja, preradu i proizvodnju hrane životinjskog porijekla u cilju samokontrole tokom sprovođenja HACCP sistema.

Takođe se vrše parazitološka ispitivanja mesa na prisustvo larvi Trichinella spiralis.

Mikrobiološka i parazitološka ispitivanja vrše se akreditovanim metodama.

U primjeni metoda ispitivanja, Odeljenje za ispitivanje hrane životinjskog porijekla i hrane životinjskog porijekla posjeduje potrebne - odgovarajuće prostorije, kao i neophodnu opremu za izvođenje ovih ispitivanja.

Od 2011. godine Odjeljenje za ispitivanje hrane učestvuje u međulabaratorijskim testiranjima osposobljenosti (''proficiency testing'') organizovanih od strane evropskih laboratorija (“National Food Agency” , Upsala, Švedska).

Znanjem i stručnošću osoblje laboratorije učestvuje u izradi zakonskih propisa na polju kontrole bezbjednosti hrane i njihovom usklađivanju sa propisima EU.

Zaposleni u odjeljenju:

  • Snežana Vučinić DVM, specijalista higijene i tehnologije namirnica živ. porijekla - načelnik оdjeljenja
  • Ivana Zuber Bogdanović, specijalista - inženjer tehnologije, saradnik u odjeljenju
  • Biljana Vujisić, labоratоriјski tehničar
  • Valentina Martinović, laboratorijski tehničar

Foto Galerija:

Poslednje novosti

 

Kontakt podaci

 

Adresa.        

Bul. Džordža Vašingtona, bb

p.fah 69, 81000 Podgorica

Telefon.  

020 269 407

020 269 406

020 269 405

Fax.  

020 269 404

Email.  

svl@t-com.me

Radno vrijeme

 

Ponedeljak - Petak       

07:30 - 15:00

Subota  

09:00 - 14:00

Nedelja  

Neradan dan